Opinii: Desemnarea Nataliei Gavriliță, „o foarte mare greșeală”. „Există un mare risc ca Guvernul să fie votat”

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 ianuarie, 2021, 11:24

Desemnarea Nataliei Gavriliță la funcția de premier este „o foarte mare greșeală” și „există un mare risc ca Guvernul să fie votat”, sunt de părere experții în politici publice Valeriu Pașa și Ștefan Gligor.

Valeriu Pașa a calificat desemnarea Nataliei Gavriliță drept „o foarte mare greșeală politică a doamnei președinte”.

„Atât de multe explicații grele pe care le putea evita va fi nevoită să dea – începând de la de ce PAS nu votează propriul Guvern. Plus – dna Gavriliță o fi bun economist, dar comunicator bun sigur încă nu a devenit. Și empatia față de angajații guvernamentali – această trăsătura îi lipsește cu desăvârșire, iar în așa condiții ministerele o vor sabota și ele, nu doar Parlamentul. Poate o fi învățat din greșelile mandatului de ministru, dar nu prea cred. Acum socialiștii vor vota și cu picioarele acest guvern, pentru că întreaga răspundere politică pentru el este a Președintelui și a PAS”, a comentat Pașa.

Iar în opinia lui Ștefan Gligor, exprimată în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, prin acest par, Maia Sandu a mers anume pe scenariul pe care socialiștii și l-au dorit.

„Există riscuri foarte mari că vom avea un Guvern și alegerile anticipate vor rămâne în aer pentru o perioadă nedeterminată. Acesta este scenariul pe care socialiștii și l-au dorit. Chiar dacă PAS a spus din start că nu va vota, acest Guvern poate fi votat de alte fracțiuni, iar ulterior să se facă transferul de responsabilitate pentru proasta gestionare a crizei pandemice de la Guvernul Chicu către Maia Sandu
Eu aș fi mers la cofruntare. Aș fi declarat acest Parlament capturat și controlat de grupări criminale organizate și agenți de influență străină. Iar o putere capturată nu poate fi parte din administrarea treburilor unui stat. Aș fi refuzat să numesc o candidatură timp de 3 luni de zile, cu asumarea tuturor riscurilor. „În locul lui Igor Dodon, eu aș vota acest Guvern, l-aș vota până în luna iulie, perioadă în care n-ar fi reușit să facă mare treabă, iar apoi l-aș fi demis prin alegații de incompetență și apoi aș trimite țara în anticipate, conform condițiilor mele și anihilarea acestui val de speranțe apărut după alegerile prezidențiale”, a declarat Ștefan Gligor.

Natalia Gavriliță a fost desemnată la funcția de premier miercuri, ea având la dispoziție, potrivit legii, 15 zile pentru a-și forma cabinetul de miniștri și a se prezenta cu el în fața Parlamentului.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *