Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul împotriva covid-19 al alianţei britanice AstraZeneca/Oxford

Autor: , in COVID-19 / Externe / IT/Ştiinţă / 29 ianuarie, 2021, 18:54 Etichete: , , , ,

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vineri folosirea în Uniunea Europeană a vaccinului împotriva covid-19 al alianţei britanice AstraZeneca/Oxford pentru persoane în vârstă de peste 18 ani, precizând că vaccinul este adaptat, de asemenea, persoanelor în vârstă, relatează BBC News şi AFP.

„EMA a recomandat emiterea unei autorizaţii de punere pe piaţă condiţionată a vaccinului împotriva covic-19 al AstraZeneca (…) la persoane în vârstă de la 18 ani”, a anunţat într-un comunicat autoritatea europeană de reglementare în domeniu, cu sediul la Amsterdam.

EMA autorizează vaccinul în contextul în care laboratorul britanic se află în centrul unor tensiuni puternice.

Comisia Europeană (CE) a publicat vineri online contractul pe care l-a semnat anul trecut cu laboratorul britanic AstraZeneca, prin care precomanda vaccin împotriva covid-19, în care a cenzurat părţi întregi – din motive de confidenţialitate -, sporind astfel presiuni asupra grupului, din cauza unei importante întârzieri în livrarea vaccinului.

AstraZeneca a anunţat săptămâna trecută că va livra doar un sfert din vaccinul comandat de Bruxelles, din cauza unor probleme în instalaţiile sale de producţie de pe teritoriul Uniunii.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a declarat vineri, la un post german de radio, că acest contract, semnat în august, priveşte „comenzi obligatorii” şi cere explicaţii.

sursa: News.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X