(DOC) România: Vaccinarea persoanelor sub 65 de ani, inclusiv bolnavi cronici, amânată cu 17 zile
Toate persoanele sub 65 de ani, atât persoane cu boli cronice, cât și persoane care fac parte din categoriile esențiale, programate pentru prima doză de vaccin între 30 ianuarie și 11 februarie, vor fi amânate pentru după data de 16 februarie 2021, anunță Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare din România.
Decizia a fost luată din cauza lipsei de vaccinuri. Totodată, persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială.
„CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare din România.
Se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.
„Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, confirmarea reprogramării va fi comunicată și prin intermediul unui robot telefonic”, se menționează în același comunicat de presă.
De menționat că la sfârșitul anului 2020, președintele României Klaus Iohannis a anunțat în cadrul vizitei oficiale efectuate la Chișinău, un nou pachet de sprijin pentru cetățenii din Republica Moldova, inclusiv un lot mare de doze de vaccin anti-Covid.
Iar ieri, 28 ianuarie, consiliera prezidențială Ala Nemerenco, secretara de stat a Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc și specialiștii din cadrul Ministerului și ANSP, au participat joi, 28 ianuarie, la o întrevedere cu o delegație a României, condusă de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății din România, Andrei Baciu, în cadrul căreia au fost stabilite căile oficiale de comunicare pentru transmiterea informațiilor privind procesul de vaccinare, cât și aspectele organizatorice și legale pentru livrarea lotului de vaccin din România, oferit sub formă de ajutor umanitar.
Comentarii