Incendiu puternic la Institutul Matei Balş din București: Patru pacienţi au murit arşi, 100 au fost evacuaţi

Autor: , in Externe / 29 ianuarie, 2021, 11:17 Etichete: , , , ,

Un incendiu de proporţii a izbucnit în această dimineaţă în jurul orei 5:30, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, în pavilionul unde erau internați pacienți cu COVID. Patru persoane au murit: trei au fost găsite carbonizate în salon, în timp ce o a patra a fost declarată decedată mai târziu. Cauzele incendiului sunt în acest moment necunoscute. Zeci de alţi pacienţi au fost evacuaţi şi urmează să fie trimiţi la alte spitale, scrie Adevărul.ro

La faţa locului au intervenit de urgenţă echipajele de pompieri. Incendiul a izbucnit la parterul unei clădiri format din două corpuri, pentru stingerea acestuia intervenind toate echipele de pompieri disponibile.

Focul a fost stins aproape de ora 0700. Potrivit ultimelor informaţii, patru pacienţi au murit şi circa 100 au fost evacuaţi, urmând să fie transferaţi către spitalele Victor Babeş din București, unde ar fi disponibile circa 60 de locuri, şi către spitalul Colentina.

Trei persoane au fost găsite carbonizate şi o alta aflată în resuscitare a decedat ulterior.

În unitate erau trataţi bolnavi Covid-19. La faţa locului s-a deplasat urgent şi ministrul Sănătăţii din România, Vlad Voiculescu. Potrivit acestuia, starea de sănătate a tururor pacienţilor care urmează să fie transferaţi către alte spitale este în prezent evaluată.

„Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: „Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Pompierii și polițiștii criminaliști români investighează acum cauzele producerii incendiului de la Institutul Matei Balș. Cea mai probabilă ipoteză de lucru este un scurtcircuit la instalația electrică. Potrivit G4Media, un reșou defect care se afla în salon ar putea fi o posibilă cauză a incendiului.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

Atunci, șapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa. Potrivit prefectul județului, George Lazăr, spitalul a greșit pentru că efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X