Platforma Demnitate și Adevăr va participa la ședința în care vor fi dezbătute programul și componența cabinetului de miniștri în frunte cu Natalia Gavriliță, susține liderul formațiunii Andrei Năstase.

El a declarat joi, în cadrul unei emisiuni de la postul TVR Moldova, că „Platforma DA nu face agenda PAS-ului”: „Să nu te prezinți la ședință pentru că așa vrea PAS sau cum?”, s-a întrebat Andrei Năstase.

Președintele Platformei DA a mai spus că formațiunea pe care o reprezintă nu va delega membri în Guvernul Gavriliță, întrucât „nu face figurație”.

Iar ce ține de o decizie dacă vor susține sau nu cabinetul cu care se va prezenta Gavriliță, Năstase a spus că aceasta va fi luată luni în cadrul biroului politic al partidului.

Năstase nu a exclus nici posibilitatea ca socialiștii să respingă acest Guvern, iar apoi să voteze altul propus de ei și cei din Partidul ȘOR.

„Alianţa poate fi oricând oficializată dacă calculele Partidului Socialiştilor, Partidului Şor şi a altora vor spune că nu le convine…, bineînţeles că o să-şi formalizeze o majoritate şi o să vină în faţa preşedintelui care, din punctul meu de vedere şi al Constituţiei, nu va avea ce face şi va trebui să prompună o candidatură propusă de aceştia”, a declarat Năstase.

Iar ce ține de alegerile anticipate, Năstase a spus că Platforma DA și le dorește, doar că nu în condițiile actuale.

„Alegerile anticipate trebuie organizate altfel decât vor fi organizate în condițiile unui Guvern demisionar, controlat eminamente de Dodon, să nu ne pomenim cu surprize mai mari după alegeri. După un scrutin organizat pe timp de criză, pandemie, cu un Guvern controlat politic din spate, să nu ne pomenim că pe lângă Șorii de astăzi vor veni și alții poate mai ai dracului”, a menționat președintele Platformei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here