Transportau moldoveni în Rusia cu acte false. Grupare transfrontalieră de migrație ilegală, anihilată de Poliția de Frontieră (VIDEO)

Autor: , in Social / 29 ianuarie, 2021, 17:43

Un grup organizat de persoane, care a pus pe roate o afacere de migrație ilegală, a fost deconspirat de ofițerii de investigații și urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Subiecții grupării sunt cetăţeni moldoveni, cu reședința în regiunea transnistreană, cât și cetățeni ai Federației Ruse și Republicii Belarus.

În cadrul investigațiilor care au durat câteva luni, de polițiștii de frontieră au aflat că mai mulți cetățeni din Republica Moldova, care intenționau să ajungă la muncă în Federația Rusă, au fost atrași de suspecți, care le-au promis transport și acte false, contra unor sume de bani ce variau între 40.000 – 60.000 de ruble rusești (în jur de 9.000 și 14.000 lei), chiar dacă legal acest fapt nu putea fi realizat.

Ofițerii de investigație au identificat cel puțin trei membri ai grupării care atrăgeau, prin plasarea anunțurilor camuflate în rețele sociale, alți cetățeni din Republica Moldova care doreau să ajungă ilegal în Federația Rusă. Aceştia îi transportau cu un autocar, prin tranzitarea Ucrainei și Republicii Belarus, în Federația Rusă, prezentând autorităților ruse acte de identitate și de călătorie false.

Astfel, la finele lunii decembrie, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au reţinut autocarul în care se aflau cetățeni moldoveni în timp ce se deplasau spre Federația Rusă. La volan se afla unul dintre membrii grupării cercetate. Tot atunci, asupra șoferului au fost depistate și ridicate acte oficiale cu semne vădite de falsificare.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul IGPF pentru continuarea cercetărilor, fiind inițiată urmărire penală pe fapta organizării migrației ilegale, săvârșită de o grupare criminală organizată, pentru care se prevede amendă în mărime de 1.150 – 1.350 unități convenționale (57.500 – 67.500 lei) sau închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe termen de 3-5 ani.

Unul dintre membri grupării, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ceilalţi membri identificați sunt cercetați în libertate și cooperează activ cu organul de urmărire penală.

Investigațiile continuă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X