China a vândut, în medie, 40 de măşti pentru fiecare persoană din lume în 2020

Autor: , in COVID-19 / Externe / 30 ianuarie, 2021, 11:07 Etichete: ,

China a exportat anul trecut peste 220 de miliarde măşti de protecție, în jur de 40 de bucăți pentru fiecare persoană din lume, a anunțat ministerul chinez al comerţului, în condiţiile în care cererea pentru echipamentele de protecţie a continuat să crească de-a lungul pandemiei de COVID-19, scrie AFP.

Veniturile de miliarde de dolari din vânzarea măștilor de protecție au devenit un factor important al exporturilor Chinei, după ce Covid-19 a paralizat activitatea economică în prima parte a anului 2020.

Vineri, viceministrul comerţului din China Qian Keming a declarat că, pe lângă măşti, China a vândut alte 2,3 miliarde de echipamente de protecţie şi un miliard de kituri de testare, reuşind să „aducă o contribuţie importantă în lupta împotriva coronavirusului”. Câştigurile generate de măşti ajuns la 340 de miliarde de yuani, sau 52,6 miliarde de dolari, declarau autorităţile la începutul lunii.

„(Volumul) este echivalent cu furnizarea a aproape 40 de măști pentru persoane din lume din afara Chinei”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului vamal chinez, Li Kuiwen.

China, unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus spre sfârşitul anului 2019, este singura mare putere care a reuşit să termine 2020 cu o creştere economică semnificativă, de vreme ce produsul intern brut (PIB) a înregistrat un plus de 2,3%.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a anunţat zilele trecute că Statele Unite şi-au pierdut titlul de principală destinaţie pentru noile investiţii străine în defavoarea Chinei.

Investiţiile noi în America au scăzut cu aproape jumătate în 2020, ajungând la 134 de miliarde de dolari, în timp ce China a depăşit pragul de 160 de miliarde după o creştere de 4%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X