S-a stins din viață Pantelei Sandulache, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 ianuarie, 2021, 16:38

Fostul deputat din primul Parlament al Republicii Moldova, Pantelei Sandulache, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut astăzi, de către profesorul Romeo Țurcan, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților fostului politician. 

Potrivit profesorului Țurcan, fostul deputat s-a stins din viață joi, 28 ianuarie, iar cei care doresc să-și ia rămas bun de la cel care a fost Pantelei Sandulache, o pot face astăzi, începând cu orele 16:00 la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

„S-a stins din viață omul cu cele mai alese și notorii calificative, Pantelei Sandulache. Un soț iubitor, un tată grijuliu și un bunel mărinimos, eroul a 4 nepoței. Un mare luptător cu verticalitate pentru indepenedența țării, parlamentar în primul parlament al Moldovei independente. Un istoric, scriitor, care a documentat adoptarea, distrugerea prin ardere și restabilirea Declarației de Independență. Om de stat, dar și mare sportiv, care nu numai că a suținut și a încurajat sportul și sportivii țării în calitate de Ministru al Tineretului și Sportului, dar și a fost mare amator de handbal și fotbal, care a jucat fotbal pînă la ultima rasuflare. Pentru rude și prieteni el era Petrică, Domnul Petru, în special pentru mine – Domn’ Cumetru. Mereu vesel, cu zâmbet pe față, cu energie pozitivă, ospitalier, altruist, Om ce a rămas în memoria și inimile celor care l-au cunoscut – un desăvîrșit al cumsecădeniei și modestiei”, se arată în mesajul postat de profesorul Romeo Țurcan.

Profesorul a transmis condoleanțe rudelor și familiei fostului deputat și a anunțat că cei care doresc că își ia rămas bun de la cel care a fost Pantelei Sandulache, au posibilitatea să o facă sâmbătă, 30 ianuarie, începând cu orele 16:00 la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

Înmormântarea va avea loc duminică, 31 ianuarie, între orele 10:00 – 12:00, la Cimitirul Central din strada Armenească.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X