Ucraina va primi în februarie 117.000 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Externe / 30 ianuarie, 2021, 17:42 Etichete: ,

Ucraina va primi în februarie 117.000 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului, în cadrul programului COVAX al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a anunţat sâmbătă Viktor Liaşko, adjunct al ministrului sănătăţii, citat de Reuters.

Conform aceluiaşi oficial, în prima jumătate a anului Ucraina aşteaptă şi cel puţin 2,2 milioane, posibil 3,7 milioane de doze de vaccin AstraZeneca/Oxford.

Vaccinul Pfizer, produs în SUA, va fi distribuit imediat pentru imunizarea angajaţilor din spitale care tratează pacienţi cu COVID-19, a precizat Liaşko.

Ucraina nu a aprobat deocamdată niciun vaccin, dar a interzis săptămâna aceasta utilizarea celui rusesc Sputnik V.

Vineri, preşedintele Volodimri Zelenski apreciase că programul COVAX, în cadrul căruia Ucraina ar urma să primească opt milioane de doze de vaccin, nu asigură necesarul Ucrainei, care are o populaţie de 41 de milioane. Liderul de la Kiev şi-a exprimat speranţa că ţara sa va primi o cantitate cel puţin dublă.

Programul COVAX al OMS este destinat statelor sărace sau cu venituri medii. Obiectivul său este de a livra anul acesta cel puţin două miliarde de doze de vaccin, pentru a putea imuniza 20% din populaţia cea mai vulnerabilă din 91 de ţări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X