Două state din UE au sărit în ajutorul Portugaliei, țară copleșită de infectările cu COVID: Doar șapte locuri libere la ATI

Autor: , in COVID-19 / Externe / 31 ianuarie, 2021, 17:52

Armata germană va trimite personal şi echipamente medicale în Portugalia, unde locurile la secţiile de terapie intensivă din spitale sunt aproape de a se epuiza din cauza noului val de infectări cu coronavirus, a anunțat duminică Ministerul Apărării de la Berlin, scrie digi24.ro.

Portugalia, care a anunţat sâmbătă că mai avea disponibile pe teritoriul său continental doar şapte din cele 850 de paturi de la ATI pentru cazurile de COVID-19, a cerut ajutorul guvernului german.

„Vom sprijini Portugalia cu personal medical şi echipamente”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german pentru Reuters, menţionând că detaliile operaţiunii vor fi anunţate la începutul săptămânii viitoare.

Publicaţia germană Der Spiegel a scris că armata are în plan să trimită 27 de medici şi paramedici, care ar urma să rămână în Portugalia timp de trei săptămâni, precum şi ventilatoare staţionare şi mobile şi paturi de campanie pentru pacienţi.

Potrivit Der Spiegel, experţii Bundeswehr trimişi într-o misiune de recunoaştere au zugrăvit o imagine de catastrofă. Sistemul medicale este total copleşit, iar majoritatea personalului de îngrijire din spitale este la rândul lui infectat cu coronavirus.

Şi Austria s-a oferit să preia bolnavi în stare gravă din Portugalia. Numărul celor care vor fi transferaţi în Austria va fi stabilit cu Ministerul portughez al Sănătăţii, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz, subliniind că „este un imperativ de solidaritate europeană să ajutăm la salvarea de vieţi rapid şi fără birocraţie”.

Austria a preluat deja pacienţi care necesitau terapie intensivă din Franţa, Italia şi Muntenegru.

Portugalia, care a raportat până acum 711.018 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 12.179 de decese asociate, are cele mai ridicate rate pe ultimele şapte zile la numărul de locuitori, la ambele capitole.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *