Republica Moldova va primi în februarie primul lot de vaccin anti- COVID. Detalii oferite de responsabilii din Sănătate

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 31 ianuarie, 2021, 11:30

Începând cu mijlocul lunii februarie, în Republica Moldova vor ajunge 288.570 de doze, adică primul lot de vaccin împotriva COVID-19. Cele mai multe dintre ele, adică 264.000 de doze vor fi AstraZeneca, iar celelalte 24.570 produse de Pfizer/BioNTech. Anunțul a fost făcut de către responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care au prezicat că au recepționat confirmarea livrării din partea platformei COVAX.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech va fi depozitat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Instituția va asigura condițiile necesare de păstrare sau temperaturi între – 60°C și -90°C. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuite către punctele de vaccinare, cu respectarea tuturor condițiilor.

Vaccinul produs de AstraZeneca va ajunge în țara noastră la sfârșitul lunii februarie. Acesta trebuie păstrat la o temperatură ce variază între +2°C +8°C și va livrat în tranșe.

Prin intermediul COVAX, Republica Moldova va recepționa gratuit doze pentru imunizarea a 20 la sută din populație.

Mai târziu, ea va procura vaccinuri la un preț preferențial, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale.

Până acum, platforma COVAX a primit cereri pentru aprovizionarea cu vaccin împotriva COVID-19 din partea a 72 de țări. La prima etapă au fost selectate numai 18 țări, inclusiv Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X