Starețul mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” din raionul Drochia, găsit mort în apropiere de localitate. Ce versiune examinează poliția

Autor: , in Actualitate / Social / 31 ianuarie, 2021, 13:39

Tragedie la mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia. Corpul neînsuflețit al arhimandritului, Ilie Lunic, a fost depistat sâmbătă în apropierea localității, iar primele investigații efectuate de polițiști arată că starețul lăcașului de cult s-a strangulat. Nu se știe, deocamdată, motivele ce l-au determinat să-și ia viața, însă forțele de ordine întreprind măsuri pentru stabilirea lor în cadrul unui proces penal. 

Informația a fost oferită pentru site-ul Cotidianul.md de ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Drochia, Ina Moscaliuc.

Descoperirea macabră a fost făcută de către un bărbat, care a și alertat forțele de ordine.

„Alte detalii privind nenorocirea nu sunt cunoscute la această etapă”, a precizat Ina Moscaliuc.

Deputata PPDA, Arina Spătaru, a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializarea despre trecerea în neființă a lui Ilie Lunic. Potrivit parlamentarei, acesta a fost înțelept, răbdător și săritor la nevoie, iar mai mult de jumătate de viață și-a dedicat-o pentru slujirea lui Dumnezeu.

„Mare năpastă s-a abătut asupra Mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Nicoreni.După ce în octombrie 2020 a plecat din lumea celor vii stareţul mănăstirii, Arhimandritul Rafail Bodiu, astăzi a fost găsit trupul neînsuflețit al arhimandritului Ilie. Un călugăr de o mare cumsecădenie, care de la vârsta de 18 ani și-a dedicat viața pentru slujirea lui Dumnezeu și mulți ani a fost și blagocinul mănăstirii. Înțelept, răbdător, modest și săritor la nevoie: așa l-au cunoscut creștinii, așa îl vom ține minte mereu. Condoleanțe familiei”, a scris Arina Spătaru.

Ilie Lunic, arhimandritul mănăstirii „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Nicoreni, raionul Drochia avea 47 de ani.

Potrivit site-ului ortodox.md, lăcașul de cult a fost fondat în vara anului 1992 de către arhimandritul, Rafail Bodiu, care a murit în toamna anului trecut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X