În Chișinău se menține gradul de alertă „Cod Roşu”. Care e situația în spitalele municipale și cei mai afectați pacienți de COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 1 februarie, 2021, 14:17

Deși se atestă o diminuare continuă în ultima perioadă a numărului de infectări prin COVID 19 la nivel de municipiu, incidența îmbolnăvirilor este încă foarte înaltă, cu persistența cazurilor grave și foarte grave. Anunțul a fost făcut luni, 1 februarie, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Astfel, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „Cod Roșu”.

Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30 – 39 ani și 60 ani și peste.

Potrivit Tatianei Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în municipiul Chișinău sunt 67.287 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate – 49.511 pacienți și decese – 1.118. Totodată, în spitalele municipale sunt internați 726 de pacienți dintre care, 45 sunt în stare foarte gravă, iar 242 – stare gravă.

În context, primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat managerilor de spitale care tratează pacienții cu coronavirus maximă prudență și securizarea spațiilor strategice, pentru un posibil nou val de infectări. De asemenea, edilul a ținut remarce o bună pregătire a instituțiilor medicale municipale pentru începerea imunizărilor anti COVID, conform Planului național aprobat de Minister, care va anunța și ghida procesul respectiv.

Totodată, specialiștii analizează aspecte ce țin de ieșirea graduală a spitalelor strategice din circuitul COVID.

„Vom fi foarte atenți cu aceste decizii și le vom coordona cu autoritățile centrale de profil. Suntem în discuții permanente reprezentanții din domeniu și sperăm că lucrurile vor reveni treptat la normalitate”, a menționat Ion Ceban.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova bilanțul a ajuns la 159.804 de cazuri. Din numărul total, 150.090 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 3.438 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X