Newsin.md

Deputații Pro Moldova cer audierea ministrului de Interne, Pavel Voicu, dar și a secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc. Parlamentarii au motivat solicitarea facând referire la „situația criminogenă alarmantă și întârzierea campaniei de informare privind imunizarea împotriva coronavirusului Sars-CoV-2”.

Grupul parlamentar a anunțat marți, 2 februarie, că a depus un demers în acest sens la Biroul Permanent al Parlamentului pentru includerea subiectelor în ordinea de zi a primei ședințe din această sesiune parlamentară.

„De menționat că, până la această oră, procesul de pregătire a campaniei de vaccinare este netransparent, nefiind comunicate condițiile în care poate fi administrat vaccinul, numărul celor care la fiecare etapă vor fi vaccinați prioritar și nici modul în care se va desfășura campania de imunizare. Autoritățile nu au informat cetățenii despre necesitatea, beneficiile și riscurile vaccinării”, au comentat reprezentanții Pro Moldova.

De asemenea, cei de la Pro Moldova cer Biroului Permanent includerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Parlamentului a șase proiecte care vizează, între altele, pensia anticipată pentru cei care au pierdut locul de muncă în ultimul an și sunt aproape de vârsta de pensionare, suport pentru familiile cu copii de vârstă preșcolară și școlară pentru perioadele de carantină, votul de două zile pentru diasporă, precum și compensarea tratamentului la domiciliu pentru persoanele infectate cu Covid-19.

Menționăm că, Biroul permanent al legislativului se convoacă miercuri, 3 februarie, pentru a decide data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here