Doi deputați socialiști cer demisia unui consilier prezidențial, înaintând o solicitare către Ministerul Sănătății

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 februarie, 2021, 15:51

Deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au anunțat marți, 2 februarie, în cadrul unui briefing de presă că au cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care consilierei prezidențiale Ala Nemerenco i-a fost eliberată diploma de master.

„Am solicitat anularea ordinului potrivit căruia diploma de master a fost eliberată ilegal pe numele consilierei prezidențiale al Maiei Sandu, doamna Ala Nemerenco”, au anunțat deputații PSRM.

Socialiștii susțin că în cazul în care Ministerul ignoră acest apel, atunci vor apela la Procuratura Generală. În acest context, aceștia au îndemnat-o pe Ala Nemerenco să își dea demisia.

„PSRM a primit informații că Ala Nemerenco, precum și alți șase cetățeni ai Republicii Moldova, au primit o diplomă de master la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică (USMF) fără examene de admitere, fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății, care este contrar reglementărilor legale naționale. Nu este clar de ce au fost făcute aceste excepții, de ce legislația a fost flagrant încălcată. Sperăm că Ministerul Sănătății va anula acest ordin. În caz contrar, vom interveni prin toate metodele legale, astfel încât această decizie să fie anulată cât mai curând posibil”, a spus Alla Darovannaia.

Precizăm că, anterior Ala Nemerenco a publicat toate diplomele și titlurile pe care le deține.

Am văzut că a apărut brusc un interes sporit față de studiile mele și diplomele obținute.Am decis să public toate diplomele și titlurile, începând cu atestatul și medalia de aur obținute la terminarea școlii și până la titlul de doctor în științe medicale.

În ceea ce privește diploma de master, pentru că am fost sunată de reprezentanți ai presei, precizez că această diplomă a fost oferită celor 9 lectori care au pus bazele fondării Școlii de Management în Sănătate Publică.

Alături de alți colegi am mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări pentru a forma curricula acestei școli, cursuri care au fost echivalate prin această diplomă de master.

Nu putem fi regăsiți în rândul studenților absolvenți, fiindcă toți noi am fost profesorii acestei școli începând cu 2005 și am educat deja 12 generații în această instituție„, a explicat anterior Ala Nemerenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X