Șapte deputați sunt vizați în controalele ANI, iar cinci primari au raportat conflictele de interese

Autor: , in Politic / Social / 2 februarie, 2021, 16:29

Inspectoratul de Integritate al ANI a inițiat proceduri de control pe aspectul nerespectării regimului juridic al incompatibilităților în privința a șapte deputați din Parlamentul Republicii Moldova, în săptămâna 25-29 ianuarie 2021. Cei șapte deputați sunt reprezentanți ai partidelor PSRM, PDM, Partidul Șor și PAS.

Totodată, un membru a Comisiei Naționale a Pieții Financiare este vizat într-un control inițiat pentru nerespectarea regimului juridic al declarării averii.

Inspectorii de integritate au constatat un conflict de interese admis de către un primar din suburbia municipiului Chișinău.

Alți cinci primari, s-au conformat legislației, declarând la ANI conflictele de interese cu persoanele apropiate. Este vorba despre edilii din localitățile – orașul Cornești raionul Ungheni, Chirca raionul Anenii Noi, Molovata Nouă raionul Dubăsari, Trifăuți raionul Soroca și Cocieri raionul Dubăsari. Astfel, inspectorii de Integritate au analizat declarațiile lor privind conflictele de interese și au remis soluții pentru rezolvarea acestora.

Formatorii ANI au organizat patru sesiuni de instruire, dintre care două instruiri au avut loc prin intermediul aplicației Zoom. În cadrul acestor activități au fost instruiți peste 1000 de funcționari din Primăria municipiului Chișinău, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X