Filip, despre posibilitatea ca PSRM să voteze Guvernul Gavriliță: Nu vom participa la acest teatru al absurdului

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 februarie, 2021, 16:12

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, admite că fracțiunea PDM din Legislativ ar putea să nu participe la ședința Parlamentului în timpul căreia Natalia Gavrilița va cere vot de încredere deputaților, catalogând situația drept un „teatru al absurdului”. El susține că democrații nu sunt încântați de situația politică, dar, în același timp nu sunt împotriva alegerilor anticipate, cu toate că nu le consideră ca un scop. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ,,Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Filip susține că „suntem într-un exercițiu masiv de trișare politică”.

Cei de la PAS au prins valul și vor cât mai repede să fie alegeri parlamentare anticipate, doar că vorbesc despre curățarea clasei politice. Sunt semne de întrebare ce configurație vom avea în următorul Parlament (…) Nu cred că PSRM și Partidul Șor își doresc anticipate pentru că vor să guverneze. Cei de la Șor abia acum s-au urcat în fotolii ale instituțiilor de stat, iar socialiștii și-ar dori alegeri, dar puțin mai târziu, și nu vor să recunoască că sunt într-o coaliție cu cei de la Șor. Cei de la Platforma DA nu cred că vor anticipate, ei doar declară inversul”, a declarat Filip.

În cadrul emisiunii, Pavel Filip a menționat că fracțiunea PDM își dorește o discuție cu candidatul desemnat, Natalia Gavrilița, pentru a înțelege dacă intențiile acesteia de a guverna țara sunt serioase sau nu.

Suntem într-o confuzie totală. În mod normal, Natalia Gavrilița ar trebui să ceară vot de încredere, eu cred că ea va cere vot de neîncredere. Președintele Maia Sandu trebuie să vină cu o adresare foarte sinceră către popor. Și să ne spună că dorește alegeri anticipare, dar până atunci vom avea bani de pensii, salarii, va avea cine gestiona criza sanitară, vom obține vaccinul și vom începe vaccinarea”, a adăugat Pavel Filip.

Cel mai probabil, noi nu vom participa la acest teatru al absurdului. Nu văd sensul să te duci, să adresezi întrebări, să obții răspunsuri, după care să nu votezi pentru că nu dorește să fie votat candidatul, a conchis liderul democraților.

Până acum, PAS și Platforma DA au decis deja că nu vor susține Guvernul Gavriliță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X