Maia Sandu, despre ce se va întâmpla dacă Natalia Gavriliță va primi vot de încredere în Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 februarie, 2021, 17:26

Chiar dacă candidatura înaintată pentru funcția de premier, Natalia Gavriliță, va fi votată, se va reveni la căutarea soluției pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, „pentru că acest Guvern, oricât de bun, dacă nu are sprijin în Parlament, atunci acțiunile sale sunt limitate”. Declarațiile au fost făcute de președinta Maia Sandu într-un live pe Facebook, înainte de a se întâlni cu diaspora din Franța.

Un Guvern bun vine cu legi bune, pregătește aceste legi, dar merge în Parlament și cere susținere pentru aceste legi și, dacă nu este o majoritate parlamentară care să susțină propunerile de legi, atunci aceste legi nu se materializează și nu pot ajuta cetățenii”, a declarat Maia Sandu, potrivit IPN.

Președinta spune că a numit un candidat la funcția de premier în care are încredere și știe că Natalia Gavriliță va fi un prim-ministru bun în situația în care va fi votată: „Va veni cu un program bun și cu o echipă bună”.

Maia Sandu a declarat că răspunsul la întrebarea dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate este în Parlament. Dacă Parlamentul nu votează de două ori pentru un candidat la funcția de prim-ministru, se poate declanșa procesul de dizolvare a Parlamentului și se numește data alegerilor parlamentare anticipate.

Eu consider că avem nevoie de alegeri anticipate, pentru că ceea ce avem acum în Parlament este împotriva cetățenilor. Nu avem o majoritate care să ia decizii în favoarea cetățenilor, care să aprobe legi pentru oameni, care să susțină reforma justiției, care să susțină combaterea corupției și care să susțină un Guvern bun, care să lucreze pentru oameni. Noi avem nevoie și de Guvern, avem nevoie și de Parlament, mai ales de majoritate parlamentară care să funcționeze”, a menționat Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, ieșirea din actualul impas politic se poate produce doar prin alegeri anticipate, care să fie organizate corect și liber, și la care oamenii să nu mai voteze hoți, ci oameni cinstiți.

Candidatul la funcția de premier, Natalia Gavriliță, urmează să vină în Parlament în această săptămână sau săptămâna viitoare cu programul și cabinetul de miniștri propus.

Vezi și: Deputații se vor convoca mâine în prima ședință din sesiunea de primăvară. Ce proiecte urmează să examineze

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X