Serghei Lavrov: „Isteria țărilor occidentale pe subiectul Alexei Navalnîi depășește orice limită”

Autor: , in Externe / 3 februarie, 2021, 18:28

„Isteria” ţărilor occidentale cu privire la procesul şi condamnarea ulterioară a opozantului rus Alexei Navalnîi depăşeşte orice limită şi relevă o atitudine părtinitoare, a declarat miercuri, 3 februarie, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, citat de agenţiile de presă EFE şi Interfax.

Isteria pe care am văzut-o în timpul procesului judiciar în cazul Navalnîi depăşeşte orice limită. Societăţii i se ascunde că în Occident legile privind manifestaţiile, mitingurile şi diverse proteste sunt mai severe decât cele din Rusia”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse, citat de Agerpres.

Alexei Navalnîi a fost condamnat marți, 2 februarie, de instanța rusă la doi ani și opt luni de închisoare, marți, în urma unei audieri haotice în care opozantul rus a ridiculizat argumentele acuzării și l-a numit pe liderul de la Kremlin „Putin otrăvitorul” și „un mic pungaș ascuns într-un buncăr”.

ONG-ul rus OVD-Info a anunţat că mai mult de 1.377 de persoane au fost arestat în cursul zilei de marţi în acţiuni pro-Navalnîi în zece oraşe din Rusia, cele mai multe la Moscova (1.116) şi la Sankt Petersburg (246).

O mulţime de poliţişti cu cască şi autodube au fost rapid dislocate după lăsarea serii sub zidurile la poalele Kremlinului, apoi şi în alte locuri din capitală.

Vezi și: (VIDEO) Navalnîi i-a desenat soției o inimă, din boxa condamnaților: „Nu fi tristă, totul va fi bine!”

Imediat după aflarea sentinței care îl trimite după gratii, Alexei Navalnîi a încercat, din boxa condamnaților, să o consoleze pe soția sa, aflată în sala de judecată. Mai întâi i-a zâmbit în timp ce a format o inimă cu ajutorul mâinilor, iar mai apoi a desenat inima și pe geamul boxei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X