Chicu îl numește pe Slusari „terorist” și „agramat”

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 februarie, 2021, 13:43

După ce vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a semnalat că Guvernul s-a împrumutat de la băncile comerciale cu aproape 3 miliarde de lei în acest an, fostul premier Ion Chicu susține că altfel stau lucrurile, numindu-l pe deputat „terorist intern agramat”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Chicu menționează că „Ministerul Finanțelor a împrumutat (finanțare netă, adică plasare VMS versus răscumpărare) de pe intern pe parcursul lunii ianuarie 2021 suma de 488,2 mln.lei”.

„Această sumă este cu circa 400 mln. lei mai mică decât cea planificată conform prognozei lichidităților pentru această perioadă și cu circa 70 mln.lei mai mică decât 1/12 din planul anual de finanțare netă de 6,7 mlrd.lei stabilit prin legea bugetului 2021”, a menționat Chicu.

„Cine poate traduce această informație pentru „teroristul intern” agramat din Prezidiul Parlamentului?”, s-a întrebat Chicu în final.

Reacția lui Chicu vine după ce Alexandru Slusari a declarat că în prima lună a anului 2021, Guvernul s-a împrumutat cu aproape 3 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este de peste 2 ori mai mare decât împrumutirile din perioada similară a anului trecut, iar în aceste condiții ne îndreptăm spre o catastrofă social-economică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *