Igor Dodon, către Natalia Gavrilița: „Fiți sigură că săptămâna viitoare nu deveniți premier”

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 februarie, 2021, 18:08

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, dă asigurări că Guvernul Gavrilița nu va fi votat săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut vineri, 5 februarie, în cadrul vlogului său.

Noi nu o să votăm săptămâna viitoare Guvernul Gavrilița. Decizia este definitivă. Am discutat-o cu colegii din fracțiunea PSRM, așa că doamna Gavrilița, fiți sigură că săptămâna viitoare premier nu deveniți (…) Unii s-au pornit prin oraș să-și cumpere costume de miniștri. Nu vă grăbiți. Săptămâna viitoare o să aveți nevoie de aceste costume pentru a veni în Parlament și a răspunde la întrebările socialiștilor, la următoarea ședință care, cel mai probabil, va fi joi”, a declarat Igor Dodon.

Oficial! Natalia Gavrilița a prezentat public numele miniștrilor din echipa pentru Guvern

Liderul PSRM a explicat în ce condiții, totuși, socialiștii ar putea vota un Guvern.

Noi putem să votăm un Guvern doar dacă suntem reprezentați de acest Guvern. Dacă programul nostru parțial sau total se regăsește în programul de guvernare, reprezentați ai PSRM sau profesioniștii pe care PSRM i-ar susține, atunci am vota. Astfel, cel mai probabil, vor fi anticipate în iunie”, a conchis Dodon.

Amintim că, pe 27 ianuarie curent, președinta Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru.

Trei fracțiuni parlamentare au anunțat că nu vor vota pentru Guvernul Gavrilița. Este vorba de PAS, Platforma DA și PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X