Încă doi pacienți transferați după incendiul de la „Matei Balș” au murit. În total, 14 decese

Autor: , in Externe / 6 februarie, 2021, 16:23

Ministerul Sănătății a României a anunțat sâmbătă, 6 februatie, încă două decese în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021 și care au fost transferați ulterior la alte spitale.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate, potrivit Digi24.

În al doilea caz, este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr Victor Babeș”. Pacientul, care se afla în secția de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 și avea comorbidități.

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, precizează Ministerul Sănătății.

În total, 14 persoane au murit în timpul incendiului de la Matei Balș sau ulterior, după ce au fost transferate către alte spitale.

În pavilionul afectat de incendiu se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi în mai mult de 10 spitale din București.

Cinci pacienți au fost declarați decedați în dimineața incendiului. Flăcările a afectat patru saloane, unde au fost degajări mari de fum.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X