Maia Sandu a avut o ședință de lucru cu consilierii UE în Republica Moldova: Am convenit să menținem un dialog activ

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 februarie, 2021, 17:18

Președintela Maia Sandu a avut astăzi, 6 februarie, împreună cu echipa de consilieri de la Președinție, o ședință de lucru cu participarea Înalților Consilieri UE care activează în Republica Moldova, în frunte cu Ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko.

Potrivit instituției prezidențiale, cele două echipe au făcut un schimb de păreri despre starea de lucruri curentă din sectoarele de intervenție a Consilierilor europeni – Energie, Anticorupție, Justiție, Combaterea spălării banilor, Reforma administrativă. Consilierii și-au împărtășit viziunea asupra situației și au discutat despre prioritățile de cooperare pe viitor.

Am mulțumit Uniunii Europene pentru faptul că, prin acest proiect, de mai mulți ani vine în ajutorul instituțiilor noastre, contribuind la fortificarea capacităților acestora și la realizarea reformelor din țara noastră. Totodată, am convenit să menținem un dialog activ, pentru o abordare consolidată a problemelor sectoriale”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, ambasadorul Peter Michalko a menționat că Înalții Consilieri UE reprezintă o componentă valoroasă a sprijinului UE oferit Republicii Moldova. „Sperăm că Președinția, de asemenea, va beneficia de expertiza acestora. Încurajăm includerea mai multor părți interesate în dialog pentru a facilita sprijinul larg și implementarea eficientă a acestuia”, a menționat Ambasadorul UE.

Întrevederea a avut loc în contextul elaborării Programului Indicativ Multianual 2021-2027 pentru Republica Moldova, care reprezintă principalul document de programare ce definește prioritățile sectoriale de dezvoltare pentru următorii șapte ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X