Când este dispusă Maia Sandu să se vaccineze împotriva COVID-19

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 februarie, 2021, 15:10

Președinta Maia Sandu susține că este dispusă să se vaccineze împotriva COVID-19 imediat după ce acesta va fi disponibil în Republica Moldova, dar că e important ca serul să ajungă în mod prioritar celor mai expuse categorii.

Întrebată luni, în cadrul unei conferințe de presă, dacă se va număra printre primii moldoveni care se vor vaccina, după modelul unor lider politici din alte țări, Sandu a spus că „există oameni care au mai mare nevoie de vaccin decât mine, care sunt mult mai expuși decât mine, mă refer în special la medicii din prima linie”.

„Să vedem care este volumul vaccinului pe care îl primim în prima tranșă, cum se administrează… Eu sunt gata să mă vaccinez ca exemplu pentru alți cetățeni care ar putea să aibă îngrijorări despre acest vaccin”, a spus Sandu.

Ea a mai spus că, în ianuarie, autoritățile au depus o solicitare către OMS pentru a procura vaccin prin platforma COVAX, pe lângă cele 20% oferite donație, întrucât, susține ea, în solicitarea depusă de Guvernul Chicu nu era specificat nimic despre achiziții, ci doar donații.

„Partea ciudată e că Guvernul Chicu nu a prevăzut în buget niciun ban pentru achiziționare de vaccin”, a mai spus Sandu.

În ce privește donațiile din România, președinta a declarat că autoritățile de la București trebuie să obțină un acord și de la producătorul de vaccin pentru a-l dona în Republica Moldova.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X