(DOC) Un deputat PSRM cere să fie investigate „averea și interesele tăinuite” ale consilierei Ala Nemerenco. Adresare către ANI și PG

Autor: , in Uncategorized / 8 februarie, 2021, 17:04

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM), Vladimir Odnostalco, a solicitat Autorității Naționale de Integritate (ANI) și Procuraturii Generale (PG), să verifice declarațiile de avere și interese personale ale consilierei prezidențiale în domeniul sănătății, Ala Nemerenco. Anunțul a fost făcut luni, 8 februarie.

Averea și interesele tăinuite ale consilierului Ala Nemerenco trebuie să fie subiect de investigație a Agenției Naționale de Integritate și a Procuraturii Generale. Prea multe informații despre neconcordanțele în declarațiile de avere și interese ale Alei Nemerenco, prea multe întrebări legate de averile și companiile de peste hotare, inclusiv una în offshore”, a comentat Odnostalco.

Vladimir Odnostalco a publicat documentatul pe pagina sa de Facebook.

„Societatea așteaptă răspuns la acestea, inclusiv ca urmare a unei verificări din partea ANI și a procurorilor. În calitate de deputat, am semnat astăzi o adresare oficială, în care am solicitat ANI și Procuraturii Generale verificarea averii și intereselor Alei Nemerenco”, a conchis deputatul socialist.

 

 

Foto: Facebook, Vladimir Odnostalco

Amintim că, consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că îi va atacă în judecată pe trei deputați din Partidul Socialiștilor (PSRM). În listă se regăsește și Vladimir Odnostalco.

Cu referirile la atacul concertat la care sunt supusă în ultimele săptămâni – am inițiat procedurile juridice de acționare în judecată pentru apărarea demnității și reputației profesionale contra celor implicați direct în această campanie – deputații socialiști Odnostalco, Darovanaia, Țurcanu”, a anunțat Nemerenco.

Nemerenco îi va ataca în judecată pe câțiva deputați socialiști: „Înțeleg frica și nevoia lor de a denigra oamenii de care se tem”

Deputații socialiști au cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care consilierei prezidențiale Ala Nemerenco i-a fost eliberată diploma de master.

„Am solicitat anularea ordinului potrivit căruia diploma de master a fost eliberată ilegal pe numele consilierei prezidențiale al Maiei Sandu, doamna Ala Nemerenco”, au anunțat deputații PSRM.

Socialiștii susțin că în cazul în care Ministerul ignoră acest apel, atunci vor apela la Procuratura Generală. În acest context, aceștia au îndemnat-o pe Ala Nemerenco să își dea demisia.

Precizăm că, anterior Ala Nemerenco a publicat toate diplomele și titlurile pe care le deține.

Am văzut că a apărut brusc un interes sporit față de studiile mele și diplomele obținute.Am decis să public toate diplomele și titlurile, începând cu atestatul și medalia de aur obținute la terminarea școlii și până la titlul de doctor în științe medicale.

În ceea ce privește diploma de master, pentru că am fost sunată de reprezentanți ai presei, precizez că această diplomă a fost oferită celor 9 lectori care au pus bazele fondării Școlii de Management în Sănătate Publică.

Alături de alți colegi am mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări pentru a forma curricula acestei școli, cursuri care au fost echivalate prin această diplomă de master.

Nu putem fi regăsiți în rândul studenților absolvenți, fiindcă toți noi am fost profesorii acestei școli începând cu 2005 și am educat deja 12 generații în această instituție„, a explicat anterior Ala Nemerenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X