(FOTO) Cea mai îngustă casă din Londra are 1,7 m lățime și se vinde cu peste un milion de euro

Autor: , in Travel / 8 februarie, 2021, 09:10

Cea mai îngustă casă din Londra, de doar 1,7 metri lăţime, situată între un salon de coafură şi unul medical, este de vânzare pentru mai mult de un milion de euro, potrivit News.ro.

Această locuinţă care se ridică pe cinci etaje, situată în cartierul Shepherd’s Bush, a fost la origine un magazin victorian de pălării, cu depozite pentru mărfuri şi locuinţe la etajele superioare.

Casa albastră şi-a păstrat mica vitrină, decorată cu o lampă în formă de pălărie.

Strania proprietate este pusă în vânzare, estimată la 1,1 milion de euro (950.000 de lire sterline).

Pentru David Myers, director de vânzări al agenţiei care se ocupă de proprietate, acest preţ se explică prin faptul că locuinţa, construită la finalul secolului XIX sau începutul secolului XX, constituie „o parte unică din istoria Londrei”. „Este un pic din magia Londrei”, a declarat el pentru AFP.

Dintr-un colţ în altul al casei, dimensiunile camerelor diferă foarte mult. Dacă bucătăria, situată la mezanin, este locul cel mai strâmt, ea se deschide spre o zonă de luat masa de două ori mai mare. În spate, uşile de la terasă se deschid către o grădină de 2,5 metri lăţime.

Parterul, unde fostul magazin a fost transformat într-o intrare, şi primul etaj sunt de dimensiuni similare. Între o cameră şi un birou se află o terasă cu o vedere uluitoare spre acoperişurile din vestul londonez.

La etajul al doilea, o baie şi un duş, la al treilea este camera principală, la care se ajunge printr-o trapă ascunsă pentru a câştiga spaţiu.

Pentru David Myers, această casă este destinată „unui cuplu tânăr sau unei singure persoane” care va şti „să-i vadă frumuseţea”. Datorită caracteristicilor ei „unice” din epocă şi inovaţiilor eclectice din interior, casa ar putea să placă cumpărătorilor „boemi”.

„Nu mai există o altă casă în Londra care să aibă 1,7 metri lăţime. Există alte case cu cinci etaje, dar niciuna nu are un astfel de spaţiu unic, o astfel de individualitate”, a explicat Myers, adăugând că „foştii proprietari şi-au lăsat aici propria amprentă”.

Preţul locuinţei este exorbitant în raport cu 256.000 de lire sterline (292.000 euro) cât costă în medie o casă în Marea Britanie, dar tipic pentru piaţa londoneză. „Este mai scump pentru că are tot ce-i trebuie. Dintr-un loc precum Shepherd’s Bush, puteţi ajunge în inima Londrei în 10, 15 minute”, a explicat agentul imobiliar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X