AAPM solicită tragerea la răspundere penală a primarului Capitalei, viceprimarilor, dar și a altor funcționari. Ceban: Atacurile au luat amploare

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 februarie, 2021, 15:34

Asociația Agențiilor de Publicitate din Moldova au depus o plângere la Procuratura Anticorupție și la Centrul Național Anticorupție, prin care a solicitat tragerea la răspundere penală a primarului Capitalei, Ion Ceban, cât și a viceprimarilor și funcționarilor din cadrul Primăriei Chișinău. Anunțul a fost făcut marți, 9 februarie, de edil.

Potrivit Agențiilor, Primăria încalcă legile și nu le permit să-și desfășoare activitatea economică pe teritoriul orașului, se arată în plângerea depusă în data de 5 februarie. Pe scurt, nu-i lăsăm să mai murdărească orașul și să împânzească Capitala cu tot felul de panouri publicitare, care au fost oriunde amplasate în Chișinău. Până acum au găsit diverse pârghii ilegale pentru a activa ani la rând contrar tuturor prevederilor. Ceea ce face azi Primăria, este să facem ordine și curat în acest sens”, a comentat Ceban.

Ceban a menționat că până la nu se aprobă noul Regulament cu privire la publicitate, nu vor fi prelungite autorizațiile de amplasare pentru panourile publicitare.

Plus la toate, în acest an ne propunem reabilitarea mai multor străzi și trotuare, din acest motiv ca și în cazul străzii Albișoara, Pușkin-Bodoni, Moscova, Kiev, G. Vieru, Calea Ieșilor, Mircea cel Bătrîn unde au fost demontate, deoarece încurcă la reparații. Așa va fi și în cazul proiectelor noi. Plus la toate, cât este de corect ca în sensurile giratorii să fie panouri? Cât este de corect ca într-o intersecție să fie în jur de 25 de panouri mari? Nici regulamentul vechi nu prevede acest lucru. După noul regulament, ne propunem să avem o viziune clară, iar locurile destinate pentru publicitatea stradală să fie scoase la licitație. Iată asta trebuie să cunoască lumea, dar nu istoria, celor câtorva companii, care au făcut business pe seama distrugerii și înădușirii orașului cu tot felul de panouri publicitare în trei etaje”, a adăugat Ceban.

Primarul Capitalei susține că în ultima perioadă „atacurile și intimidările au luat amploare”.

Inclusiv șantaj cu instanțele de judecată și CNA, pentru a-mi schimba abordarea și atitudinea în dezastrul cu privire la construcții, gherete, publicitate, relații funciare, sute de scheme prin care a fost prejudiciat bugetul municipal și urâțit orașul. Părerea mea rămâne neschimbată, iar în acțiunile luate mă conduc de dorințele cetățenilor care au răbdat fărădelegile care au avut loc de mulți ani în Chișinău”, a conchis primarul Capitalei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X