Bolea și Novac o acuză pe Sandu de „întâlniri secrete cu judecători”: Aceasta este ingerință în acivitatea justiției

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 februarie, 2021, 12:12

Socialiștii o acuză pe președinta Maia Sandu că ar fi avut „întâlniri secrete” cu judecătorii, iar în opinia lor astfel de acțiuni ar încălca prevederile Constituției.

Potrivit deputatului Vasile Bolea, „întâlnirile secrete au avut loc înainte ca Maia Sandu să plece la Paris”.

„Aceasta e o ingerință în activitatea instanțelor judecătorești din țară. Considerăm că aceste întâlniri ar trebui să fie făcute cu CSM, dar nu cu unii judecători. Orice activitate trebuie făcută în conformitate cu strategia de reforrmare a justiției adoptată în Parlament la sfârșitul anului trecut. Aceasta acțiune este împotriva prevederilor Constituției, privind separarea puterilor în stat”, a declarat Bolea în cadrul unei conferințe de presă.

Ei i-au reproșat președintei că acest eveniment nu a fost mediatizat și atunci când presa „a cerut detalii, Președinția a tăcut și nu a venit cu informații”.

„Ne interesează cine sunt judecătorii. De ce anume aceștia au fost aleși. Dacă a fost coordonată cu CSM această întâlnire, dacă judecătorii au mers la Președinție în timpul programului sau după program”, a mai spus deputatul.

Iar colegul său Grigore Novac a calificat această posibilă întrevedere drept „presiuni asupra judecătorilor”.

În acest sens, deputații socialiști au pregătit o interpelare la adresa Președinției, pentru a afla „cine sunt oamenii buni care au participat la ședință, de ce a fost secretă și ce anume s-a discutat acolo”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X