Ciocoi a avut o întrevedere cu Vasnețov. Au discutat despre furnizarea vaccinului rusesc în R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 februarie, 2021, 16:59

Agenda de cooperare bilaterală moldo-rusă a fost discutată marți, 9 februarie, în cadrul întrevederii prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. În nota Executivului este anunțat că oficialii au făcut un schimb de informații și opinii privind mai multe subiecte prioritare pe agenda comună, cu precădere fiind abordată situația în domeniul economic și socio-umanitar.

Aureliu Ciocoi a mulțumit Rusiei pentru suportul acordat țării noastre în procesul de gestionare a crizei pandemice și economice, generate de virusul SARS-CoV-2.

În context, părțile au trecut în revistă situația curentă în ceea ce privește organizarea procesului de vaccinare a populației. Oficialii au discutat despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-COVID-19, în țara noastră. Premierul interimar a precizat în acest sens, că Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora pentru țara noastră. Evident, prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională. În context, au fost salutate recentele aprecieri internaționale în raport cu vaccinul Sputnik-V”, se menționează în nota Guvernului.

Executivul a mai anunțat că la ședință părțile au vorbit despre „necesitatea de identificare a căilor de stimulare a activităților economice, impulsionarea creșterii schimburilor comerciale între Republica Moldova și Federația Rusă, dar și importanța menținerii unui dialog bilateral constant”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X