Deputat PSRM: „Averile și companiile ascunse de ochii lumii de către Nemerenco trebuie verificate și de autoritățile din România” (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 februarie, 2021, 18:08

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a anunțat marți, 9 februarie, că s-a adresat și către autoritățile din România pentru a investiga averile consilierei prezidențiale în domeniul sănătății, Ala Nemerenco.

Averile și companiile ascunse de ochii lumii de către consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, ar trebui verificate și de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Agenția Națională de Integritate din România. În condițiile în care, în 2016, Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății, Vlad Voiculescu, iar o parte din proprietățile și companiile tăinuite de ea se află în România, am cerut astăzi DNA-ului și ANI-ului din țara vecină să investigheze și ei încălcările înregistrate în raport cu doamna Nemerenco”, a scris Odnostalco pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PSRM a spus că „vrem să ne spună și DNA-ul românesc dacă Ala Nemerenco „este om bun”, cum încearcă să ne convingă Maia Sandu”.

Coincidență sau nu, dar veniturile unei companii din România a familiei Nemerenco au crescut brusc anume în 2016, când Ala Nemerenco a deținut funcția de consilier al ministrului român al Sănătății. Mai mult, pensiunea „Zimbrii Ceahlăului” a familiei Nemerenco, care nu a fost declarată de către consilierul prezidențial Nemerenco, dar care aparține familiei sale, a fost construită cu ajutorul fondurilor europene. Am cerut ca DNA să verifice și legalitatea utilizării fondurilor europene, în condițiile în care pensiunea familiei Nemerenco este una „de tip închis” și nici nu este clar profilul activității acesteia și menirea ei reală. Astfel, vrem să ne spună și DNA-ul românesc dacă Ala Nemerenco „este om bun”, cum încearcă să ne convingă Maia Sandu”, a conchis Vladimir Odnostalco.

Deocamdată, Ala Nemerenco nu a comentat aceste informații.

(DOC) Un deputat PSRM cere să fie investigate „averea și interesele tăinuite” ale consilierei Ala Nemerenco. Adresare către ANI și PG

Amintim că, consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că îi va atacă în judecată pe trei deputați din Partidul Socialiștilor (PSRM). În listă se regăsește și Vladimir Odnostalco.

Cu referirile la atacul concertat la care sunt supusă în ultimele săptămâni – am inițiat procedurile juridice de acționare în judecată pentru apărarea demnității și reputației profesionale contra celor implicați direct în această campanie – deputații socialiști Odnostalco, Darovanaia, Țurcanu”, a anunțat Nemerenco.

Nemerenco îi va ataca în judecată pe câțiva deputați socialiști: „Înțeleg frica și nevoia lor de a denigra oamenii de care se tem”

Deputații socialiști au cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care consilierei prezidențiale Ala Nemerenco i-a fost eliberată diploma de master.

„Am solicitat anularea ordinului potrivit căruia diploma de master a fost eliberată ilegal pe numele consilierei prezidențiale al Maiei Sandu, doamna Ala Nemerenco”, au anunțat deputații PSRM.

Socialiștii susțin că în cazul în care Ministerul ignoră acest apel, atunci vor apela la Procuratura Generală. În acest context, aceștia au îndemnat-o pe Ala Nemerenco să își dea demisia.

Precizăm că, anterior Ala Nemerenco a publicat toate diplomele și titlurile pe care le deține.

Am văzut că a apărut brusc un interes sporit față de studiile mele și diplomele obținute.Am decis să public toate diplomele și titlurile, începând cu atestatul și medalia de aur obținute la terminarea școlii și până la titlul de doctor în științe medicale.

În ceea ce privește diploma de master, pentru că am fost sunată de reprezentanți ai presei, precizez că această diplomă a fost oferită celor 9 lectori care au pus bazele fondării Școlii de Management în Sănătate Publică.

Alături de alți colegi am mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări pentru a forma curricula acestei școli, cursuri care au fost echivalate prin această diplomă de master.

Nu putem fi regăsiți în rândul studenților absolvenți, fiindcă toți noi am fost profesorii acestei școli începând cu 2005 și am educat deja 12 generații în această instituție”, a explicat anterior Ala Nemerenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X