Ucraina a refuzat vaccinul rusesc Sputnik V. Zelenski: „Nu suntem iepuri”

Autor: , in Actualitate / Externe / 9 februarie, 2021, 17:41

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a comentat posibilitatea de a se vaccina ucrainenii cu vaccinul rusesc Sputnik V, declarând că „ucrainenii nu sunt iepuri” și nu ar trebui experimentați.

Nu există informații oficiale potrivit cărora Sputnik V, fabricat în Rusia, este garantat și dă un efect de 90-91%. Nu există o astfel de confirmare nici de la Organizația Mondială a Sănătății, nici de la experți de frunte. Cred că cetățenii Ucrainei sunt oameni sigur, îmi pare rău pentru o astfel de comparație, nu iepuri. Și nu avem dreptul să experimentăm pe ei”, a declarat Zelenski, citat de RIA, în timpul unui forum pe tema coronavirusului, răspunzând la întrebarea dacă s-ar putea întâmpla ca ucrainenii să fie vaccinați cu Sputnik V.

Ucraina a primit confirmarea pentru 12 milioane de doze de vaccinuri contra Covid-18. Acestea vor fi furnizate de AstraZeneca și Novavax prin intermediul companiilor Serum Insitute și Crown Agents, începând cu jumătatea a doua a lunii februarie.

Eu, la fel ca fiecare ucrainean, aștept cu mare speranță începutul procesului de vaccinare în masă. Aceste 12 milioane vor ajunge pentru primele 3 luni, adică pentru vaccinarea celor mai vulnerabile categorii: persoane cu comorbidități, vârstnici, reprezentanți ai profesiilor mai expuse”, a declarat președintele Ucrainei.

Anterior, Zelenski a declarat că situția epidemiologică este stabilă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X