(DOC) Igor Dodon ar urma să zboare la Moscova. Solicitarea Ambasadei Ruse la Chișinău către o companie aeriană

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 februarie, 2021, 18:46

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, ar urma să zboare joi, 11 februarie, la Moscova. În acest sens, a fost transmisă o solicitare către o companie aeriană.

O solicitare către directorul Air Moldova, Alexandru Ceban, a fost transmisă de către Secția consulară din cadrul Ambasadei ruse la Chișinău, cerând să fie rezervate două locuri în avionul de pe cursa Chișinău-Moscova, pentru Igor Dodon și Sergiu Juncu.

Sergiu Juncu a asigurat paza lui Igor Dodon, în perioada când ultimul ocupa funcția de președinte al țării. Până a ajunge în pază, Juncu activa în calitate de gardian la o companie privată de pază.

Am încercat să aflăm dacă compania Air Moldova a acceptat cererea din partea Ambasadei Ruse la Chișinău, însă, nu ne-a răspuns nimeni la apelurile repetate.

În calitate de cetățean al Republicii Moldova, fără vreo funcție de stat, sunt în drept să mă deplasez în orice țară, la fel cum poate face fiecare cetățean de-al nostru. Cât privește scrisoarea la care faceți trimitere, conform procedurii legale, acum, în perioada de pandemie, cetățenii moldoveni pot intra în Federația Rusă doar dacă este o invitație specială din partea unei instituții de stat ori în cazul în care există o recomandare din partea Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Vizita la Moscova este una personală.

Deci, e vorba de o procedură legată de restricțiile de zbor în contextul pandemiei, fără alte implicații decât recomandarea Ambasadei statului vizitat”, este răspunsul oferit de Igor Dodon, la solicitarea COTIDIANUL.

Foto: Facebook, „Secretele Puterii”, cu Alex Cozer, la Jurnal TV

Menționăm că, joi, 11 februarie, Parlamentul Republicii Moldova se va întruni în ședință plenară, în cadrul căreia urmează a fi examinat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului.

Ședința Legislativului se va desfășura începând cu ora 10:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X