Incident la Rezervația „Plaiul Fagului”: Patru persoane au bătut paznicul și au vânat ilegal mistreți (FOTO)

Autor: , in Actualitate / Social / 10 februarie, 2021, 17:38

În Rezervația științifică „Plaiul Fagului”, paznicul a fost bătut de patru persoane care, ulterior, au vânat ilegal mistreți. Agenția Moldsilva a precizat că incidentul s-a produs marți, 9 februarie, la ora 23:00.

Caz de braconaj, ieşit din comun, la Rezervația Naturală de Stat „Plaiul Fagului”. Patru indivizi necunoscuţi au forţat cu automobilul poarta de acces până a cedat lăcata şi au bruscat paznicul care era la serviciu. Ulterior, au pătruns pe teritoriul rezervaţiei şi s-au dedat la pofte de braconaj”, a anunțat Moldsilva.

Conform directorului Rezervației Naturale de Stat „Plaiul Fagului”, Ştefan Deleanu, din cercetările preliminare se cunoaşte că a fost împuşcat un mistreţ şi alţii trei au fost răniţi, iar daunele aduse patrimoniului urmează a fi documentate.

Organele de poliţie au fost alertate conform instrucţiunilor de serviciu, iar până în prezent a fost stabilit mijlocul de transport, urmând a fi identificate persoanele implicate şi toate circumstanţele producerii incidentului.

În acest context, Agenţia „Moldsilva” vine cu un apel către cetățeni, dacă dispun de informaţii cu privire la acest caz, să informeze instituția prin intermediul Liniei specializate anticorupţie, tel. 022 211-311.

„Doar cu eforturi comune putem contribui la protejarea faunei şi florei Republicii Moldova”, a conchis Moldsilva.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X