Candu, după ce Gavrilița și miniștrii propuși nu au fost susținuți de Parlament: Vom veni cu o reacție după consultările cu Sandu

Autor: , in Politic / 11 februarie, 2021, 18:03

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat în cadrul unui briefing de presă, după ce Gavrilița și miniștrii propuși nu au fost susținuți de Parlament, că va veni cu o reacție oficială după consultările cu președinta Maia Sandu.

Candu și-a argumentat decizia de a nu vota Guvernul Gavrilița pentru că nu a existat nicio intenție ca să-și asume guvernarea.

„Noi astăzi nu am susținut Guvernul Gavrilița, chiar dacă am fi avut motive să o facem (…) Nu avem nicio obiecție la Guvernul desemnat. Noi nu am votat acest Guvern pentru că nu a existat nicio intenție ca să-și asume guvernarea și a solicitat să nu votăm”, a declarat Candu.

Liderul Pro Moldova a afirmat că echipa prezentată de premierul desemnat, Natalia Gavrilița, ar fi meritat să fie votat, dar în alte condiții.

„O situație mai dificilă și foarte stranie, e că pe lângă faptul că suntem cunoscuți despre furtul miliardului, astăzi un Guvern nu a fost susținut cu niciun vot în plenul Parlamentului. Peste 40 de minute ne vom duce la consultări cu președinta Maia Sandu. Ulterior vom veni cu o poziția oficială”, a menționat Candu.

Cât despre candidatul propus de PSRM, Andrian Candu a spus: „Mariana Durleșteanu nu este un candidat rău. Are o experiență națională și internațonală. Aceasta e opinia mea personală”.

„Noi încă nu am venit cu candidatul nostru. Dar nu excludem. Poate ar trebui să venim și noi”, a afirmat Candu.

Menționăm că, joi, 11 februarie, Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că PSRM o propune la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu.

Mariana Durleșteanu are 50 de ani și este finanțist de profesie.

La data de 17 noiembrie 2004, Mariana Durleșteanu a fost numită în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Unit, funcție ocupată până în martie 2008, când a fost aleasă ministru al Finanțelor în cadrul Guvernului Greceanîi.

Ulterior ea a activat în cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și în compania petrolieră Kazmunaygaz International, care operează și una dintre cele mai mari rețele de benzinării din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X