Gligor: Durleșteanu e o candidatură falsă, menită să pună presiune pe Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 februarie, 2021, 18:12

Expertul în politici publice Ștefan Gligor au venit cu o reacție după ce Partidul Socialiștilor (PSRM) au anunțat că o propun pe Mariana Durleașteanu la funcția de premier, menționând că „e o candidatură falsă, menită să pună presiune pe Maia Sandu”.

Durleșteanu e o candidatură falsă menită să pună presiune pe Maia Sandu să înainteze o persoană „de compromis”, una de serviciu agreată cu socialiștii și resturile subordonate lui Plahotniuc. Numele candidatului „de compromis” este Andrei Năstase. Năstase s-a lăsat odată folosit de Plahotniuc în epopeea cu moțiunea de cenzură și a jucat rolul unui instrument de șantaj împotriva lui Dodon. Istoria cu moțiunea de cenzură s-a terminat cu venirea lui Plahotniuc și Șor în noua majoritate parlamentară alături de PSRM și o lovitură gravă de imagine pentru PPDA”, a comentat Gligor.

Expertul în politici publice a sugerat că președinta Maia Sandu trebuie încurajată.

Maia Sandu trebuie încurajată să respingă aceste jocuri mizerabile și să înainteze pentru a doua oară guvernul Gavriliță. După expirarea termenului de 45 de zile, să dizolve Parlamentul și prin anticipate să curățim instituția asta odată și odată”, a conchis Ștefan Gligor.

După ce premierul desemnat, Natalia Gavrilița, nu a primit joi, 11 februarie, votul de încredere al deputaților, Maia Sandu a invitat fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări astăzi, la ora 17:00, la sediul Președinției.

Cabinetul de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița nu a trecut de votul Parlamentului, în condițiile în care nu a acumulat nici măcar un vot urma ședinței legislative în care a fost dezbătut programul de guvernare.

Tot astăzi, în Parlament a fost constituită o majoritate parlamentară, formată din 54 de deputați, care au semnat în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

Menționăm că, joi, 11 februarie, Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că PSRM o propune la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu.

De asemenea, Platforma DA a anunțat că este gata să creeze un Guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor anticipate și îl înaintează pe Andrei Năstase la funcția de premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X