(LIVE) Maia Sandu, o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce Gavrilița și miniștrii propuși nu au fost susținuți de Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 februarie, 2021, 18:30

Președinta Maia Sandu a organizat astăzi, 11 februatie, consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce candidata pentru funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița, dar și echipa pentru un viitor Cabinet de miniștri, nu au obținut votul de încredere a deputaților.

Declarații de la Președinție:

„Sper că nu este târziu și poate mai avem marje de manevre și să nu fie acceptată alianța majoritară. În caz contrar, situația devine complicată și noi rămânem pe poziția de a preveni ceea ce se așteaptă. Punem umărul să nu admitem alianța majoritară formalizată. Haideți să ne asumăm un guvern minoritar, cu sprijinul Președinției. Să organizăm alegeri anticipate curate”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Astăzi am avut o zi pierdută în Parlament. Era clar că nimeni nu va vota pentru acest Guvern. Exercițiul putea fi consumat în 5 minute. Dar, la sfârșit de zi am înțeles spectacolul. Adică, era nevoie de timp pentru a aduna semnături pentru alianța care o avem. Ni s-a propus și nouă oferta să participăm, dar am refuzat categoric. Deja avem 3 candidați la funcția de premier și probabil vor fi și mai mulți”, a declarat liderul PDM, Pavel Filip.

Cabinetul de miniștri în frunte cu Natalia Gavrilița nu a trecut de votul Parlamentului, în condițiile în care nu a acumulat nici măcar un vot urma ședinței legislative în care a fost dezbătut programul de guvernare.

Tot astăzi, în Parlament a fost constituită o majoritate parlamentară, formată din 54 de deputați, care au semnat în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

Menționăm că, joi, 11 februarie, Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că PSRM o propune la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu.

De asemenea, Platforma DA a anunțat că este gata să creeze un Guvern minoritar anti-criză până la organizarea alegerilor anticipate și îl înaintează pe Andrei Năstase la funcția de premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X