Deputatul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție de stat

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 februarie, 2021, 16:57

Deputalul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat. Anunțul a fost făcut abia vineri, 12 februarie, de către Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), deși, parlamentarul nu ar mai avea pază tocmai din luna decembrie.

Din data de 14 decembrie 2020, la solicitarea personală, domnul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat”, a anunțat SPPS.

Reprezentanții instituției au precizat că pe data de 3 februarie 2021, SPPS a sesizat Procuratura Generală cu referire la aprecierea legalității acțiunilor ce au stat la baza acordării protecției domnului Gațcan.

Instituția noastră a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor acțiuni pretins ilegale admise în perioada anilor 2019-2020”, au mai spus reprezentanții SPPS.

Vezi și: Gațcan beneficiază în continuare de pază de stat. Bătrîncea: Sper că într-o bună zi va decide să facă declarații publice

În iulie 2020, Serviciul de Protecție și Pază de Stat a recunoscut că-i oferă pază deputatului Ștefan Gațcan, dar a refuzat să ofere și motivul.

Anterior, vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea, a declarat că deputatul Ștefan Gațcan beneficiază în continuare de Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, dar neagă că este intimidat de Partidul Socialiștilor, așa cum s-a vehiculat.

Bătrîncea a declarat că Gațcan a solicitat pază de stat, în condițiile în care „a fost presat să părăsească fracțiunea și statul Republicii Moldova”.

„Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) l-a luat sub protecție, la solicitarea dumnealui. El fiind supus anumitor presiuni, a solicitat protecție din partea statului. El este un om absolut activ, adecvat, care știe ce face, este un om foarte treaz și a ales cum să se comporte”, a adăugat socialistul Vlad Bătrîncea.

În concluzie, Bătrîncea a afirmat că Gațcan nu dorește să discute cu presa din motiv că „numele său a fost prea mult vehiculat”.

Țăranu: Gațcan din greșeală a ajuns să fie deputat. Am înțeles că a mâncat și bătaie. Un medic bun nu înseamnă și un bun politician (VIDEO)

(VIDEO) „Am nevoie de reabilitare. Nu voi comunica cu nimeni”. Prima reacție a lui Gațcan, după ce s-a anunțat că e sechestrat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X