Lista candidaților la funcția de judecător la CtEDO a fost aprobată de Guvern

Autor: , in Actualitate / Justiție / 12 februarie, 2021, 15:05

Guvernul a aprobat trei candidați la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova. Este vorba despre Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu. Ei au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul celei de-a doua etape a Concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la CtEDO, desfășurat la 27 ianuarie curent.

În continuare, Guvernul va transmite lista candidaților pentru consultare Panelului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la CtEDO.

Le urăm succes celor trei candidați selectați de către Comisia națională, rămâne ca Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să aleagă candidatul final care va reprezenta Republica Moldova la postul de judecător la CtEDO”, a menționat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit rezultatelor concursului, publicate de către deputatul Dinu Plîngău, primul loc a fost ocupat de Diana Scobioală, care ocupă în prezent funcția de director al Institulului Național de Justiție. Ea a acumulat o medie de 99,7 puncte.

Fostul ministru al Justiției Vladimir Grosu s-a clasat pe locul 2, cu o medie de 97,4 puncte. Pe poziția a treia s-a clasat fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, ex-consilier al premierului Ion Chicu, Nicolae Eșanu, cu 93,7 puncte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X