Procurorii ar fi cerut mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Demcenco. Ce spune PCCOCS și ANP

Autor: , in Actualitate / Social / 15 februarie, 2021, 17:40

Procurorii ar fi cerut mandat de arest pentru 30 de zile pe numele directorului adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, scrie deschide.md. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că întreprinde un șir de acțiuni, dar fără a oferi numele cuiva.

UPDATE: „În contextul informațiilor publicate despre faptele imputate unor funcționari ai sistemului administrației penitenciare, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) menționează că nu tolerează eventualele implicări ale angajaților în activități neregulamentare, motiv pentru care își reiterează disponibilitatea acordării suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Precizăm că, până la elucidarea tuturor circumstanțelor și pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată”, au anunțat reprezentanții Administației Naționale a Penitenciarelor.

Știrea inițială:

Funcționarul ar fi escortat la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, unde urmează să fie examinat demersul procurorilor.

„La această etapă, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) întreprinde un șir de acțiuni active pe dosarul în privința angajaților de la Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

De asemenea, reprezentanții PCCOCS au mai spus că la finalizarea investigațiilor vor fi oferite amănunte despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute.

Amintim că, Serghei Demcenco, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), a fost reținut în această dimineață. Reprezentanții ANP au declarat pentru COTIDIANUL că încă nu dețin o informație oficială despre acest caz.

La acest subiect: Directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, reținut în dosarul fraudelor cu carduri bancare (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X