Un moldovean, acuzat că era fals stomatolog în România, trimis în judecată: Făcea chiar și implanturi dentare

Autor: , in Actualitate / Social / 15 februarie, 2021, 17:56

Serghei Ciobanu, un cetăţean din Republica Moldova, acuzat că a practicat fără drept profesia de medic stomatolog, a fost deferit justiţiei de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, România.

Falsul dentist a fost demascat chiar de unul dintre clienţii săi.

„Am avut nişte bănuieli. Ceea ce mi s-a părut suspect în acel cabinet era afişată doar o singură diplomă, deşi lucrau doi medici, o doamnă şi un domn, iar la acel domn nu apărea şi diploma. Apoi am intrat pe site-ul Colegiului Medicilor şi nu l-am găsit. Atunci am început să caut pe internet şi l-am găsit pe S.C. figurând doar ca tehnician undeva în Republica Moldova. El a participat efectiv când mi-am făcut eu toate lucrările, adică a venit la doamna doctor, mi-a polizat dinţii, mi-a umblat pe canal”. (…) Mai am un vecin lângă mine care, în momentul în care i-a făcut un implant, i-a atins un nerv şi acum are dureri foarte mari, aşa că l-a dat în judecată”, a declarat pacientul care a dat totul în vileag, pentru Adevărul.

Oficial, Serghei Ciobanu avea calitatea de asociat al unei firme care îşi deschisese un cabinet stomatologi în oraşul prahovean Vălenii de Munte, dar nu avea şi calitatea de medic. Acest inconvenient nu l-a împiedicat însă să trateze pacienţi şi chiar să facă tratamente complicate, deşi nu avea pregătirea necesară, conform Adevărul.

Un pacient ar fi fost cel care l-a demascat pe cetăţeanul moldovean în urmă cu doi ani. După ce informaţia a apărut în presă, Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a făcut verificări. Ulterior, instituţia a semnalat cazul procurorilor din Vălenii de Munte, unde falsul dentist îşi desfăşura activitatea.

Procurorii au finalizat cerctările şi l-au trimis pe Serghei Ciobanu în judecată sub acuzaţia de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. Primul termen de judecată, pe fondul cauzei, este luni, 15 februarie, la Judecătoria Vălenii de Munte.

Ciobanu este judecat în stare de libertate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X