(VIDEO) Slusari, despre audierile publice din Parlament în cazul concesionării Aeroportului Chișinău și ultimele informații pe care le deține

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 februarie, 2021, 15:55

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari, a declarat că la ședința Parlamentului de vineri, 12 februarie, ar fi trebuit să aibă loc audieri în cazul Aeroportului Internațional Chișinău, însă, nu s-a prezentat nimeni, chiar dacă „acesta e un subiect sensibil”.

Slusari a spus că în raportul prezentat de Comisia de anchetă, condusă de Igor Munteanu, acum un an, au fost făcute mai multe recomandări organelor de justiție, dar și Guvernului. Deputatul susține că audierile în Parlament, preconizate la propunerea Platformei DA pentru săptămâna trecută, urmau să elucideze în ce măsură aceste recomandări au fost implementate.

Platforma DA a insistat să aibă loc audieri în cazul concesionării Aeroportului pentru a afla ultimele informații despre urmărirea penală, dar și dacă are loc rezilierea contractului sau doar se mizează acest proces. Pentru noi erau foarte importante aceste audieri, mai ales că avem și un proiect votat în prima lectură. Regretăm că nu au venit Ministerul Justiției și Agenția Proprietăți Publice, invocând motive de sănătate. Procuratura Generală a refuzat să vină, dar noi, cei de la Platforma DA, am primit răspuns de la ei. Este o notă informativă minuțioasă, iar societatea așteaptă să se termine ancheta”, a declarat Slusari.

Alexandr Slusari a extras unele pasaje din răspunsul Procuraturii Generale care elucidează explicit toate încălcările grave ale procesului de concesionare a Aeroportului.

Ancheta este în derulare. Platforma DA își dorește dinamizarea procesului de finisare a anchetei, reîntoarcerea Aeroportului în posesia statului, rezilierea contractului de concesionare fiind imperioasă. Concesionarea a fost un complot împotriva intereselor și securității naționale a Republii Moldova”, a mai spus Alexandr Slusari.

„În 2013, o persoană care s-a găsit a fi țap ispășitor, a semnat contractul de concesiune, împreună cu altă persoană juridică (…) S-a încălcat tot ce era posibil de încălcat (…) În prezent, în cadrul urmăririii penale sunt mai multe persoane fizice și juridice, fiind puse sub învinuire, printre care: Ilan Șor, Petru Jardan, Copaci Tudor – acesta este rudă cu Igor Dodon”, a declarat deputatul Platformei DA, făcând referire la informațiile primite de la Procuratura Generală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X