Dodon: Dacă CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, atunci va crea un precedent foarte periculos

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 februarie, 2021, 17:10

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a comentat decizia Curțiii Constituționale prin care a fost respinsă ererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru, pomenind despre „un precedent foarte periculos”.

Punctul 5 din hotărârea Curții Constituționale de astăzi specifică clar: Parlamentul nu se poate întruni și discuta subiectul votului de încredere Guvernului până când nu va fi luată decizia finală a Curții Constituționale. Deci, de fapt, Decretul privind reînaintarea doamnei Gavrilița a fost suspendat!!!

Ședința Curții Constituționale pe această temă va avea loc pe 23 februarie.

Atunci va fi clar dacă Moldova se poate transforma dintr-o republică parlamentară într-un stat prezidențial doar în baza deciziei CC. În cazul în care CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, președintele țării va obține posibilitatea de a bloca activitatea oricărui Parlament, de a-l dizolva și de a provoca alegeri anticipate de atâtea ori, de câte ori va decide că este necesar, ori, până când în Legislativ va fi creată o majoritate formată din membrii de partid sau aliații șefului statului.

Un precedent foarte periculos”, este declarația PSRM.

La acest subiect: CC a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru și a stabilit data ședinței publice

Curtea Constituțională a respins marți, 16 februarie, cererea de suspendare a acțiunii decretului președinte Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X