Litvinenco îi răspunde lui Dodon, după decizia CC: E consiliat de „savanți”. Nu e nicio suspendare a decretului

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 februarie, 2021, 18:09

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, îl contrazice pe liderul socialiștilor, Igor Dodon, după ce ultimul a declarat că decretul privind reînaintarea doamnei Natalia Gavrilița a fost suspendat.

Dodon se vede că e consiliat de ”savanții” care au solicitat suspendarea decretului șefului statului fără a indica argumente pentru suspendare. Acesta spune că, de facto, decretul este suspendat, chiar dacă Curtea a respins solicitarea de suspendare. În realitate, nu e nicio suspendare a decretului nici ”de facto”, nici ”de jure”, or toți termenii curg în continuare fără nicio întrerupere (cel puțin de azi 16 februarie a.c. până la 23 februarie a.c.) – atât cel de 15 zile de la desemnare, cât și cel de 45 de zile de la respingerea primei solicitări de învestitură”, a comentat Litvinenco.

La acest subiect:

Dodon: Dacă CC își va revizui deciziile din 2015 și 2020, atunci va crea un precedent foarte periculos

Dar faptul că Parlamentul nu va examina programul și lista prezentate de candidatul la funcția de premier până la o decizie finală Curții Constituționale – dincolo de aceea că asta este cumva firesc, pentru ca Parlamentul să examineze ceva, programul și lista trebuie mai întâi să fie depuse la Parlament”, a conchis deputatul PAS.

Curtea Constituțională a respins marți, 16 februarie, cererea de suspendare a acțiunii decretului președinte Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Vezi și: CC a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru și a stabilit data ședinței publice

Natalia Gavrilița a fost desemnată a doua oară în calitate de candidată la funcția de prim-ministru. Șefa statului, Maia Sandu, a anunțat la data de 11 februarie, decizia în cadrul unui briefing de presă, după ce a organizat o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare și a recepționat scrisoarea majorității, formate din PSRM, Partidul „Șor” și neafiliați, care a propus-o pe Mariana Durleșteanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X