PCCOCS confirmă reținerea adjunctului ANP, menționând că va solicita mandat de arestare

Autor: , in Actualitate / Social / 16 februarie, 2021, 16:48

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia. Reținerea a avut loc luni, 15 februarie.

Urmărirea penală este în plină desfășurare, iar pentru stabilirea tuturor circumstanțelor faptei urmează să fie efectuat, în continuare, un volum imens de acțiuni de urmărire penală, cu implicarea și suportul altor organe de stat – Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției al MAI”, au precizat reprezentanții PCCOCS.

Serghei Demcenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

În faza imediat următoare, procurorii urmează să-i înainteze învinuirea persoanei vizate și să depună la judecătorul de instrucție un demers pentru plasarea acesteia în arest preventiv”, au menționat reprezentanții PCCOCS.

Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani (articolul 327, alineat (3) din Codul penal).

La acest subiect: Directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, reținut în dosarul fraudelor cu carduri bancare (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X