Reacția unui deputat PAS, după ce CC a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de premier

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 februarie, 2021, 15:43

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a comentat decizia Curțiii Constituționale prin care a fost respinsă ererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru, spunând că „altfel nici nu se putea”.

Curtea Constituțională a respins cererea deputaților PSRM de suspendare a Decretului Președintelui țării cu privire la desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Guvernului. Dacă sincer, nici nu înțeleg cum se putea lua o altă decizie”, a comentat Litvinenco.

Deputatul PAS susține că în sesizarea socialiștilor nu se regăsește niciun argument în susținerea suspendării acțiunii decretului.

Dincolo de aspectele de fond, sunt pur și simpu stupefiat de agramația socialiștilor care au formulat sesizarea – chiar dacă legea spune că suspendarea urmează a fi obligatoriu argumentată, în sesizarea de neconstituținalitate nu se regăsește măcar un argument în susținerea suspendării acțiunii decretului”, a conchis Sergiu Litvinenco.

La acest subiect: CC a respins cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru și a stabilit data ședinței publice

Curtea Constituțională a respins marți, 16 februarie, cererea de suspendare a acțiunii decretului președinte Maia Sandu privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X