Șef de secție la ANSP: În R. Moldova, peste 200 de persoane s-au reinfectat cu COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 februarie, 2021, 17:39

De la debutul pandemiei în R. Moldova, peste 200 de persoane au reușit să se infecteze cu COVID-19 de cel puțin două ori. Într-un interviu acordat Ziarului Național, Ștefan Gheorghiță, șeful Secției supraveghere epidemiologică a gripei și IRVA din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), susține că asemenea persoane au fost luate la evidență în mai multe teritorii administrative, dar cele mai multe cazuri repetate ale bolii au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

Gheorghiță susține că persoanele infectate au diferite vârste.

Conform recomandărilor OMS, cazurile de reinfectări sunt numite repetate și se referă la persoanele care se infectează la o perioadă mai mare de 30 de zile după ce au depășit boala”, a declarat Gheorghiță.

Fiind întrebat cum se manifestă boala atunci când o persoană se reinfectează, șeful de secție la ANSO a răspuns că totul depinde de starea imună a organismului.

Manifestările clinice sunt aceleași ca și prima dată. Sunt cazuri ușoare, sunt cazuri grave. Sunt cazuri diferite, depinde de starea imună a organismului, de vârsta pacientului. Dacă persoana are o vârstă înaintată, boala decurge mai greu”, a explicat Ștefan Gheorghiță.

Bilanțul în țara noastră a ajuns la 170.549 de persoane confirmate cu COVID-19. Din numărul total, 158.005 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 3.661 au decedat.

Până la ziua de azi, 81 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X