Jeff Bezos l-a depășit pe Elon Musk și redevine cel mai bogat om din lume

Autor: , in Economic / Externe / 17 februarie, 2021, 18:50

Jeff Bezos a redevenit cel mai bogat om din lume, după ce supremația lui Elon Musk s-a încheiat brusc din cauza fluctuațiilor bursiere, informează CNN, citează Digi24.

Elon Musk a deținut titlul timp de aproape șase săptămâni, dar a pierdut aproape 4,5 miliarde de dolari marți, după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, suficient cât CEO-ul Tesla să fie detronat de Bezos.

Averea lui Bezos a scăzut de asemenea din cauza fluctuațiilor bursiere, însă pierderea lui nu a fost atât de mare, cifrându-se la 372 de milioane de dolari. Astfel, fondatorul Amazon a revenit pe poziția pe care a deținut-o în ultimii trei ani.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Jeff Bezos are o avere de 191 de miliarde de dolari, în timp ce averea lui Musk este estimată la 190 de miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla a urcat pe prima poziție în clasamentul bogaților în luna ianuarie, când acțiunile producătorului auto erau în plină creștere. Acțiunile Tesla au crescut cu 743% în 2020, iar cele 170 de milioane de titluri pe care Musk le deține valorează cu 106 miliarde de dolari mai mult decât la începutul anului trecut.

Jeff Bezos a avut și el un an profitabil: valoarea participației lui din Amazon a crescut cu 75 de miliarde de dolari în 2020, la 173,3 miliarde de dolari, datorită creșterii vânzărilor în timpul pandemiei de COVID-19. La începutul lunii februarie, Bezos a anunțat că va renunța la poziția de CEO.

Bill Gates a rămăs al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 137 de miliarde de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X