Foto: Profimedia Images

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) analizează un dosar privind autorizarea vaccinului rusesc Sputnik V, în același timp fiind în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

Potrivit unui comunicat al AMDM, „în baza acordului de colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), AMDM are acces la toata informația privind eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor incluse în Lista de utilizare de urgență (EUL – The emergency use listing), aprobată de OMS pentru vaccinurile anti-COVID-19”.

„În cadrul procedurii de aprobare a EUL, se evaluează conformitatea produselor medicale noi în caz de urgență de sănătate publică. Obiectivul este de a face medicamentele, vaccinurile și diagnosticul disponibile cât mai curând posibil pentru a aborda situația de urgență, respectând în același timp criterii stricte de siguranță, eficacitate și calitate. Se evaluează amenințarea pe care o prezintă situația de urgență, precum și beneficiile care ar rezulta din utilizarea produselor medicamentoase, inclusiv a vaccinurilor împotriva oricăror riscuri potențiale”, se arată într-un comunicat al instituției.

AMDM este în proces de autorizare a vaccinurilor anti-COVID-19 fabricate de către Pfizer-BioNTech, AstraZeneca și Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

De asemenea, la AMDM sunt depuse 2 dosare de către agenții economici, cu denumirile comerciale propuse: R-COVI soluție injectabilă și Gam-COVID-Vac Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V) soluție injectabilă.

Sputnik V, vaccin cu o eficiență de peste 91% potrivit revistei medicale The Lancet, a fost autorizat de urgență în mai multe state. Din UE, doar Ungaria a autorizat acest vaccin.

(STUDIU) O prestigioasă revistă medicală occidentală confirmă calitățile vaccinului Sputnik V: Cât de eficient este

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here