(VIDEO) Doi moldoveni au introdus prin contrabandă pe teritoriul R. Moldova circa un milion de lei. Cine sunt implicați în schemă

Autor: , in Actualitate / Social / 17 februarie, 2021, 15:56

Doi bărbați de 30 și respectiv 50 de ani, locuitori ai orașului Soroca, pe cale de contrabandă introduceau diverse sume de bani peste frontiera de stat. Oamenii legii au documentat cazul pe parcursul a două luni, iar suspecții riscă până la 12 ani de închisoare.

Urmare a activității de documentare s-a stabilit că organizatorii, folosindu-se de serviciile altor persoane, printre care și șoferi de curse Moldova-Ucraina, introduceau periodic în Republica Moldova, prin contrabandă, diverse sume de bani (euro, dolari, hrivne ucrainești), care ulterior erau puse ilegal în circulație prin intermediul unui agent economic din aceiași localitate”, au precizat reprezentanții Poliției Naționale.

La 3 februarie curent, polițiștii și procurorii au prins în flagrant în orașul Soroca, șoferul care a trecut peste frontiera de stat suma de 636 de mii de hrivne ucrainești, echivalentul a peste 400.000 de lei moldovenești.

Potrivit estimărilor, mijloacele financiare introduse ilegal în țară, constituie circa un million de lei.

Potrivit legii penale, pentru faptele comise, persoanelor vinovate li se incriminează acțiuni de contrabandă comise în grup, care riscă până la 12 ani privațiune de libertate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X