Ajutorul umanitar din partea României va ajunge curând în R. Moldova. Maia Sandu va participa la ceremonia oficială

Autor: , in Actualitate / Social / 18 februarie, 2021, 17:00

Președinta Maia Sandu va participa vineri, 19 februarie, la ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare acordată de România. Este vorba de un ajutor umanitar de urgență, oferit țării noastre cu titlu gratuit ca urmare a vizitei președintelui român Klaus Johannis, la Chișinău și a activării Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, după discuțiile purtate de șefa statului la Bruxelles.

Ajutorul umanitar, în valoare totală de circa 2.3 milioane de euro, echivalentul a peste 48 de milioane de lei moldovenești, este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecție medicală – 1.5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

Ceremonia de predare a asistenței umanitare se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), începând cu ora 12:00.

La eveniment vor mai participa premierul interimar Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe al României – Bogdan Aurescu, ambasadorul Uniunii Europene – Peter Michalko, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României – Raed Arafat, secretaruk de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Tatiana Zatîc.

După discursurile oficialilor, se va face un tur al celor 13 camioane cu asistență umanitară, apoi vor urma declarații de presă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X